Pentru a face primii pasi catre fotografie si dorinta de a invata mai multe,pentru inceput ai nevoie de un aparat foto apoi pe parcurs iti va trebui si un rucsac de munte alaturi de un echipament adecvat pentru ca vom face multe drumetii in teren atat primavara cat si toamna sau iarna pentru a invata cat mai multe lucruri despre fotografia de natura, fotografia macro, dar si altele cum ar fi fotografia timelapse, fotografia oamenilor.DEspre echipamentul pe care trebuie sa il ai vom vorbi mult mai pe larg in cadrul cursului nostru.
Cursul nostru Atelierul de Fotografie este un curs care se adreseaza celor care vor sa invete fotografie si sunt la inceput de drum. Asadar este un curs pentru incepatori, de INITIERE in fotografie. Cursul are de acum mult mai multe lectii pentru ca odata cu tehnica foto a evoluat si el, fiind mult mai complex pe partea de lucru in teren. Toata lumea citeste multa teorie si vede multe imagini foarte frumose dar dupa cum este si vorba….teoria ca teoria dar PRACTICA ne omoara.
Pasiunea pentru fotografie o vei descoperi incet incet mergand prin locuri frumoase alaturi de mine si de alti pasionati care vor sa descopere si sa invete fotografie. Vom merge fie la o simpla plimbare de weekend fie o excursie de cateva zile prin padurile patriei, departe de freamatul cotidian, acolo unde pasii omului se pierd in munte, sau printre fosnetul frunzelor de toamna, acolo unde vom intalni rauri de munte cu o apa limpede si curate.
Primul si “cel mai usor” este cel de initiere in fotografie si anume Atelierul de Fotografie.
Atelierul de Fotografie cuprinde 27 de lectii si se va desfasura pe parcursul a 12 luni.
In prima noastra lectie ne vom familiariza unii cu altii, ne vom cunoaste si ne vom expune dorintele despre ce dorim noi sa invatam mai mult. Deasemeni in prima lectie vom urmarii o serie de imagini realizate de Silviu, dupa care ii veti putea pune tot felul de intrebari. Apoi incet incet ne vom familiariza cu aparatul de fotografiat si principalele lui componente.Vom discutam pe larg despre obiectivele foto si despre cum se folosesc acestea, in functie de fiecare tip de obiectiv in parte. Pe parcurs in lectile urmatoare ne vom axa foarte mult pe studiul regulilor de compozitie, a valorilor ISO folosite pentru diferite subiecte si situatii, pe studiul expunerii si al luminii NATURALE pentru ca vom lucra cu lumina naturala in cea mai mare parte a timpului.
Deasemeni vom pune accent si pe studiul profunzimii, cand este bine sa avem o profunzime mai mare si cand nu,fotografia macro, fotografia de peisaj, fotojurnalismul, vom studia reprezentarea miscarii in fotografie, fotografia de noapte, fotografia de arhitectura, fotografia wildlife, si multe alte lucruri interesante. Un foarte mare accent il vom pune pe lucrul in teren pentru ca fotografia o facem mai mult pe teren unde ne putem confrunta cu diferite situatii. Deplasarile in teren le vom face fie o zi fie un weekend intreg sau mai multe zile in functie de ce lectie vom invata deoarece unele lectii necesita o pregatire mai minutioasa si o deplasare in anumite zone de interes, iar dupa fiecare iesire in teren vom avea si o parte de editare foto.
Deasemeni cursul se poate urma chiar daca nu aveti in posesie un aparat de fotografiat performant iar in teren vom avea ocazia sa lucram si cu echipament foto profesional. Pentru o mai buna desfasurare a cursului numarul participantilor este unul limitat la maxim 5. Am ales acesta varianta de a limita nr participantilor la curs deoarece Silviu isi doreste ca sa se poata ocupa mult mai mult de fiecare in parte si doreste ca voi sa invatati fotografia foarte bine astfel incat cu timpul si pe baza cunostintelor acumulate langa el, voi sa puteti realiza fotografii foarte bune.
Silviu va fi in permanenta alaturi de voi cu sfaturi utile, cu indrumari prin care voi sa deprindeti mai usor unele lucruri. Silviu are in spate o experienta de peste 20 de ani in domeniul fotografiei ca si fotoreporter de presa cat si ca fotograf de natura si wildlife. Dea lungul timpului imaginile lui au aparut in aproape toate cotidianele din tara cat si din strainatate. O parte dintre imaginile lui cu fauna salbatica dar si cu peisaje au aparut si in revista National Geographic Romania. Foarte putina lume stie ca Silviu impreuna cu National Geographic au realizat un proiect prin care in 2013 Ministerul Mediului a interzis vanatoarea la speciile Ras si Cocos de Munte.
Mai multe detalii despre trainer puteti gasi pe www.outdoorphotography.ro
Pentru orice alte informatii legate de curs Silviu Matei va sta la dispozitie la nr de telefon 0740114719, cat si prin e-mail in sectiunea Contact.
Leave a reply